Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT)

eeszt logo

Magyarország új e-egészségügyi rendszere az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT), melyhez 2017. november 1-jén a háziorvosi szolgálatok, járó- és fekvőbeteg-ellátó intézmények, és az összes gyógyszertár csatlakozott.

Intézményünk is csatlakozott az EESZT-hez, így a Lakossági portál (www.eeszt.gov.hu) felületén (ügyfélkapus azonosítás és TAJ szám megadása után) megtekinthet minden olyan adatot, dokumentumot (pl. receptek, leletek), mely az Ön ellátása folyamán keletkezett.

Lakossági portál: Az EESZT tervezése során gondot fordítottak arra, hogy maga a beteg a kezelésével kapcsolatban a lehető legtöbb információhoz hozzáférhessen. Ennek eredményeként – hasonlóan a kezelőorvosokhoz – a beteg saját otthonában képessé válik naprakész ellátási adatainak megtekintésére, az ellátás során keletkezett dokumentumok letöltésére. Az EESZT portálon lehetőség van arra is, hogy a beteg értesítést kérjen arról, ha valamilyen dokumentuma (beutaló, vény, egyéb egészségügyi dokumentáció) bekerül az EESZT-be.

EESZT kiadványerecept kiadványNézőképnézőkép 2nézőkép 3

Tájékoztató a személyes adatok Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben megvalósuló kezeléséről az egészségügyi intézményben történő ellátás során